HET WIJNHUIS – CANTINA COLLI EUGANEI

Veneto, Italië

Cantina Colli Euganei is een coöperatie en trots op de grootste wijnmaker van zijn regio te zijn, met 7 miljoen kilo geoogste en 5 miljoen liter geproduceerde wijn. Bij elke slok van hun geprezen rode en witte wijnen hoort een uniek karakter dat eeuwenoude tradities in zich draagt. Verhalen die in perspectief plaatsen hoe bijzonder deze druiven zijn als ze de weg van wijngaard naar fles inslaan. Maar naast het simpelweg proeven van die voortreffelijke smaken ligt er een nog diepere erfenis: ze bieden niet alleen adviesdiensten aan, maar verzorgen ook technische assistentietrainingen voor de toegewijde wijnboer om de kwaliteit in elke productiefase te waarborgen!

De Wijnkelder

Bij Cantina Colli Euganei is de wijnkelder een bewijs van het harde werk en de toewijding die ze in elke fles stoppen. Hun personeel is ervaren en professioneel en maken gebruik van alleen geavanceerde technologie voor zorgvuldig gecontroleerde processen die kwaliteit garanderen van wijngaard tot kurk. Met constante updates over wijnbouwtechnieken en gedetailleerde expertise in vakmanschap, kun je er zeker van zijn dat je wijn met passie is gemaakt.

Certificaten

De toewijding om producten van topkwaliteit te leveren is beloond met de BRC- en IFS-certificaten. Van vinificatie tot botteling hebben ze een uitgebreid proces opgezet voor een grondige controle van de toevoerketen, om ervoor te zorgen dat klanten elke keer alleen uitzonderlijke wijnen ontvangen. Dankzij deze gerenommeerde internationale onderscheidingen kun je er op vertrouwen!

Geschiedenis

Generaties van gepassioneerd vakmanschap in de Euganean heuvels hebben enkele werkelijk opmerkelijke wijnen voortgebracht. Het schijnbaar tijdloze terrein is al eeuwenlang de thuisbasis van deze wijngaarden, wat resulteert in een zorgvuldig gekoesterde smaak als geen ander. Dankzij de bodem die rijk is aan voedingsstoffen en de ideale ligging tegen de zonnestralen. Het is duidelijk dat deze eeuwenoude traditie iets bijzonders oplevert!

Cantina Colli Euganei is een coöperatie geboren uit de kern van de wijnbouwtraditie, opgericht in 1949 en voor het eerst gevinifieerd in 1951. Hun belangrijkste doel is het maken van wijnen met een uitdrukking van de cultuur van hun unieke land.

Landschap

Met een wijnbouwgeschiedenis die teruggaat tot de oudheid, zijn hun wijngaarden in de regio Veneto sinds 2010 officieel geclassificeerd als DOC en DOCG gebieden. Ruim 700 hectare wijngaarden liggen verspreid over negen gemeenten – Vo’, Rovolon, Torreglia, Galzignano Terme Lozzo Atestino, Cinto Euganeo, Arquà Petrarca Este en Baone. En produceren ze een scala aan wijnen die het unieke terroir laten zien, van lichte witte wijnen gekust door de zon tot diepe rode wijnen met fluwelen ondertonen.

De heuvels van Noord-Italië bieden het perfecte terroir voor het verbouwen van een verscheidenheid aan voortreffelijke wijnen met unieke kenmerken. Serprino, waarvan de sprankelende en fruitige noten bijdragen aan zijn jeugdige karakter, wordt verbouwd op de hellingen die het meest aan zonlicht zijn blootgesteld; terwijl dieper in het zuiden, waar de bodem rijker is, rode wijnen met een volle body gedijen, zoals Fior d’Arancio DOCG, die bekend staat om zijn evenwichtige zoetheid. Dit gebied is een waar paradijs voor wijnliefhebbers en heeft zowel inheemse wijngaarden zoals Serprina, Pinella en Moscato Giallo als internationale rassen Pinot Grigio, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc!

Geselecteerde wijnen

Prosecco Extra Dry Colli Euganei

Colli Euganei – Prosecco Extra Dry

Pinot Grigio Colli Euganei

Colli Euganei – Pinot Grigio