De masterclasses of wijnproeven zijn geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven of verdieping van kennis zoeken. Op speelse wijze leer je doormiddel van blindproeven 8-10 wijnen te analyseren. Met behulp van een aantal tips & tricks leer je jouw smaakpallet beter kennen.

Masterclass Italië
Woensdag 9 oktober 2019 – Tilburg

In deze Masterclass neemt sommelier Luc je mee in de wereld van de Italiaanse wijnen. Dit is een verfijningsslag op de kennis in de SDEN-cursussen. De Masterclass is geschikt voor mensen uit de horeca/detailhandel die de basisbeginselen van het maken van wijn al beheersen. Echter de ervaren particuliere proever is ook van harte welkom en zal na deze les nog meer genieten van een Italiaanse vino.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Piemonte en Alto-Adige krijgen een hoofdrol deze avond
  • De geschiedenis van de Italiaanse wijnmakerij
  • Bekende en onbekende druifrassen met haar eigenschappen
  • Kleine boeren: grootse wijnen
  • Het Italiaanse smaakpallet: strak, ziltig, zwoel, rijp en zoet
  • Italiaanse wijntrends
  • Specifieke wijn-spijs combinaties maken
  • Proeven van min. 8 kwalitatieve sommelier wijnen inclusief de keizer (Barolo) uit Italië
  • Gebruik van professionele proefglazen

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: woensdag 9 oktober 2019
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass kaas en wijn met ‘Het Kaasatelier’ 
Datum onbekend

Deze Masterclass is geschikt voor iedere wijn en kaasliefhebber die de basisbeginselen wil ervaren voor het combineren van deze twee delicatessen. Zowel medewerkers in de horeca, als de particuliere liefhebbers zijn van harte welkom. Voor deze avond heeft Sommelier Luc, Joost van Nijnatten uitgenodigd in zijn wijnlokaal.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe wordt kaas gemaakt
  • Kleur en smaakprofielen van wijn en kaas
  • Hoe stel je een kaasplateau smaken
  • Tips en trucks voor het snijden en bewaren van kaas
  • Hoe versterken de smaken van wijn en kaas elkaar
  • Wijn spijs combinaties maken: wat kan wel, wat kan niet
  • Proeven van een bijzondere collectie Nederlandse kazen met bijbehorende wijnen
  • Gebruik van professionele proefglazen

Sommelier Luc werkt al geruime tijd samen met Joost van Nijnatten. In zijn kaasatelier affineert hij ambachtelijke kazen van boer tot topsterrenzaken in Nederland. Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: datum onbekend
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Deelnemen aan een masterclass?

Examens in wijn 

Voor de cursussen SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3 kan je examens doen. Slaag je, dan ontvangt je een officieel en landelijk erkend diploma. Voor de cursus Start met Wijn – SDEN 1 Wijnvignet kan je de examen online afnemen. Volg je de SDEN 1 cursus via Sommelier Luc dan is het examen inbegrepen bij je cursusgeld.

Inschrijven examens