De lekkere Pinot Grigio Delle Venezia

Pinot Grigio Delle Venezie is een wijn gemaakt van een witte druivensoort die gemakkelijk drinkt en vaak wordt geserveerd op feesten en partijen. Iedereen houdt ervan omdat hij goedkoop is en goed smaakt bij kaasfondue of bij de borrel. De Pinot Grigio Delle Venezie wijnen worden normaal gesproken gemaakt op roestvrij staal, daarom behoudt hij frisse tonen en een gemiddelde tot lage zuurgraad.

De Pinot Grigio Delle Venezie heeft ook een lichte tot gemiddelde body, waardoor het een goede keuze is voor degenen die iets lichts, maar lekkers willen drinken. Als je op zoek bent naar een Pinot Grigio Delle Venezie van absolute topkwaliteit, dan moet je op zoek gaan naar een exemplaar uit Noord-Italië, want die zijn meestal het duurst, maar ook het best smakend. De Pinot Grigio Delle Venezie is een uitstekende keuze voor iedereen die een gemakkelijk te drinken wijn wil die goed smaakt en betaalbaar is.

Hoe smaakt De Pinot Grigio Delle Venezie

De Pinot Grigio Delle Venezie is goed te vergelijken met Chardonnay zonder hout of een goed gemaakte Chenin Blanc. Het zachte mondgevoel heeft vaak de voorkeur boven het iets vettere mondgevoel van de Chardonnay. De belangrijkste fruitsmaken in Pinot Grigio zijn limoen, citroen, peer, witte nectarine en appel.

Afhankelijk van waar de druiven worden geteeld, kan Pinot Grigio lichte honingtoetsen, bloemige aroma’s zoals kamperfoelie en een zilte mineraliteit bevatten. Pinot Grigio is een eet vriendelijke wijn die goed samengaat met diverse gerechten, van lichte salades tot gegrilde zeevruchten. Of u nu op zoek bent naar een aperitief of een dinerwijn, De Pinot Grigio Delle Venezie is een uitstekende optie.

De prijs van Pinot Grigio

Pinot Grigio Delle Venezie is een Pinot Grigio van hoge kwaliteit die in de supermarkt meestal tussen de 4 euro en 8 euro kost. Als je De Pinot Grigio in een restaurant bestelt, kan de prijs echter variëren van 20 euro tot 60 euro. Ondanks het hogere prijskaartje is het zeker proberen waard als je op zoek bent naar een heerlijke witte wijn die goed samengaat met verschillende gerechten.

Pinot Rosé

Pinot Rosé is erg populair en wordt gemaakt van de Pinot druif. Wanneer de Pinot Gris/Grigio druif rijpt, wordt de schil oranjerood. Als de schil bij de wijnbereiding (vinificatie) wordt betrokken, ontstaat een roze kleur. Deze methode wordt ook wel de blush-methode genoemd. Als de schil korter in het sap mag blijven, ontstaat een lichtere kleur. Pinot Grigio Rosé is een verfrissend en heerlijk alternatief voor andere soorten wijn.