WYNER | Betaalbare Wijnaccessoires

Met liefden voor wijn geselecteerd
Wijn is een van die dingen die het leven gewoon beter maken. Het is perfect om een speciale gelegenheid te vieren, of om tot rust te komen na een lange dag. En bij Sommelier Luc geloven we dat de juiste accessoires het drinken van wijn nog beter kunnen maken. We hebben alles wat je nodig hebt om je wijnglazen te openen, te decanteren en schoon te maken, en we hebben zelfs een vacuüm pompen om je wijn vers te houden als hij eenmaal open is. Maar onze focus ligt niet alleen op de functionele aspecten van wijn drinken; we hebben ook prachtige geschenken en accessoires die elke wijnliefhebber zullen doen glimlachen. Dus of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau voor een speciaal iemand, of gewoon jezelf wilt trakteren op een beetje luxe, zorg ervoor dat je onze selectie bekijkt. We beloven je dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Waarom Decanteren

Het decanteren van wijn is een eeuwenoud gebruik dat vandaag de dag nog steeds door wijnliefhebbers wordt toegepast. Decanteren wordt gedaan bij wijnen die een aanzienlijk depot in de fles hebben gevormd – meestal rode wijnen van hoge kwaliteit die lang in een kelder hebben gelegen. Het doel van decanteren is om de wijn te scheiden van het bezinksel, dat de wijn een onaangename smaak kan geven. Decanteren laat de wijn ook ademen, wat de smaak ten goede komt. Om een wijn te decanteren, giet u hem gewoon voorzichtig in een karaf en zorgt u ervoor dat het bezinksel achterblijft. Decanteren kan tot 24 uur duren, dus wees geduldig en geniet van het proces!

Waarom Karafferen

Karaffen zijn er in alle soorten en maten, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: wijn beluchten. Door een wijn te karafferen of te decanteren stel je wijn bloot aan zuurstof, waardoor de tannines zachter worden en de aroma’s vrijkomen. Dit is vooral belangrijk voor rode wijnen van hoge kwaliteit, die vaak baat hebben bij een paar minuten extra zuurstof. Maar ook witte wijnen kunnen worden gekaraffeerd, en er zijn zelfs betaalbare wijnen die profiteren van de extra blootstelling aan lucht. Welke soort wijn u ook drinkt, karaffen kunnen helpen om de smaak en het aroma te verbeteren. Dus als u de volgende keer van een glas wijn geniet, overweeg dan om de wijn wat extra tijd te geven om te ademen met een karaf.

Geselecteerde producten

Beluchter
Karaf – Barolo
Karaf – Puglia

Karaf – Sicilia

Vacuümpomp

Wijnopener Venezia

Wijnopener – Venezia

Wijnopener Toscana

Wijnopener – Toscana

Wijnopener Sardegna

Wijnopener – Sardegna