Wijnvignet | SDEN 1

Ontdek de Wereld van Wijn met Sommelier Luc’s Wijnvignet lessen in Tilburg

Geleid door een gepassioneerde sommelier met jarenlange ervaring. Dat is precies wat je kunt verwachten bij de Wijncursus Wijnvignet in Tilburg, waar Sommelier Luc zijn rijke kennis en expertise inzet om deelnemers een onvergetelijke leerervaring te bieden.

De basis in Wijn!

Inclusief lesboekje

Inclusief Onze Eigen Online Leeromgeving

Proeven 24 Wijnen

3 lessen van 3 uur

Laatste les is Examen met Champagne toast

Sfeervolle Proeflokaal

Wijncursus Wijnvignet Tilburg, Wat Ga Je Leren?

De Wijncursus Wijnvignet is bedoeld voor iedereen, of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of al wat basiskennis hebt. De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen die essentieel zijn om de wereld van wijn te begrijpen. Van de oorsprong van wijn, de verschillende druivenrassen en hun bijdrage aan de smaak, tot de kunst van het proeven en beoordelen, de keuze van de juiste wijnglazen en zelfs het openen van een fles champagne – de cursus is een uitgebreide reis door alle facetten van wijn. 

Eerst volgende mogelijkheid: 

Hoe zijn de lessen ingedeeld: Les 1
 • De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen
 • Basis vinificatie technieken
 • Wijn proeven en omschrijven
 • Nieuwe Wereld: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië, Afrika (inclusief proeven)
LES 2
 • Vinificatie mousserend en versterkt
 • Wijnbouw klimaat en bodem
 • Oude Wereld deel 1: Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk (inclusief proeven)
LES 3
 • Vinificatie versterkte wijnen
 • Wet- en regelgeving
 • Spanje, Portugal en Italië (inclusief proeven)
 • Examen SDEN 1
 • BONUS Diploma uitreiking met Champagne toast en uitgebreide borrelplank
Bonus
 • Afsluiting met diploma uitreiking, Champagne toast en uitgebreide borrelplank!

De laatste avond staat in het teken van gezelligheid! Jouw kennis over wijn gaan we vieren met een Champagne toast en leer ik sabreren! Een unieke afsluiting van jouw cursus!

 

Datum, tijd en locatie

Cursusavond: van 19:30 tot 22:15 uur (eerste avond starten we 15 min. eerder)
Cursusmiddag: van 14:30 tot 17:15 uur (eerste avond starten we 15 min. eerder)

Cursuslocatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg
Groepsgrootte: Maximaal 18 deelnemers

Cursusgeld 2023: €179,- p.p.

Waarom Voor Luc Kiezen?

Met de jarenlange ervaring van Luc, biedt deze cursus een uitgebreide kennis van wijn. Het gebruik van gestandaardiseerde SDEN-materiaal vormt de basis, maar de waardevolle toevoeging van Luc’s praktijkervaring maakt de lessen uniek en waardevol. Je leert niet alleen theoretische aspecten, maar ontwikkelt ook praktische vaardigheden zoals wijnproeven en wijn-spijscombinaties. De cursus omvat hoogwaardig lesmateriaal, inclusief aromawiel, proefformulieren en professionele Gabriel proefglazen. 

Sommelier Luc
Wijndocent Luc

Sommelier Luc is een naam die bekendheid geniet in de wereld van wijnkennis en -beleving. Met zijn diepgaande expertise en jarenlange ervaring als sommelier brengt hij een uniek perspectief in zijn lessen. Als erkend wijndocent combineert hij het officiële SDEN-materiaal met zijn eigen waardevolle inzichten en praktijkervaring, waardoor hij zijn cursisten een buitengewoon uitgebreid lespakket kan bieden.

zijn les Style

De lessen van Sommelier Luc zijn zorgvuldig opgebouwd met behulp van het gestandaardiseerde SDEN-materiaal. Hij put uit de rijke bron van kennis die zijn ervaring biedt en integreert dit in zijn lessen. Van de basisprincipes van wijnproeven tot interactief en natuurlijk ook wijn-spijscombinaties, elke les is doordrenkt van relevante informatie. Dit zorgt ervoor dat cursisten een stevige basis krijgen in de wereld van wijn.

De lessen zijn anders!

Wat de lessen van Sommelier Luc echt onderscheidt, is zijn waardevolle toevoeging vanuit zijn werkgebied en jarenlange ervaring als sommelier. Hij heeft de kans gehad om met de beste wijnen te werken en heeft een schat aan kennis opgebouwd over de meest verfijnde smaken, regionale variëteiten en de kunst gastvrijheid op het hoogste niveau. Deze praktijkervaring voegt een onmiskenbaar element van authenticiteit en diepgang toe aan de lessen, waardoor cursisten een uniek beleving krijgen. 

persoonlijke touch

Met de combinatie van het erkend lesmateriaal en de persoonlijke touch van Sommelier Luc kunnen cursisten rekenen op een uitzonderlijk compleet lespakket. Ze krijgen niet alleen de essentiële theoretische kennis, maar ook praktische tips en inzichten die alleen een ervaren sommelier kan bieden. Bovendien maakt Luc gebruik van de beste wijnen om de leerervaring nog waardevoller te maken. Dit stelt cursisten in staat om een diepgaand begrip van wijn te ontwikkelen en zich te onderscheiden in hun eigen ontwikkeling.

Wijnvignet cursus SDEN 1

Wijncursus Wijnvignet

Cursusboek Ik weet wat van wijn SDEN-1

Cursusboek – Ik weet wat van wijn

Gratis Levering

Bestelling vanaf €150,-

14 dagen retour

100% Smaakgarantie

Veilig betalen

100% Veilig met Mollie

Sommelier Servies

100% Wijnkennis