HET WIJNHUIS – Bodegas Rodriguez Sanzo

Meerdere gebieden in Spanje

Bodegas Rodriguez Sanzo is toegewijd aan het creëren van unieke wijnen, Nonconformistische Wijnen genaamd.

Zijn missie om jou de beste wijn te bieden, vereist dat hij zich verdiept in de kwaliteiten en geheimen van meer dan 7 Denominaties van Oorsprong. Waaronder enkele van de belangrijkste in het noordwesten van Spanje zoals Rias Baixas, Bierzo, Rueda, Toro.

Hij heeft zijn eigen wijngaarden in de beste gebieden van elke regio en hij besteedt veel zorg en geduld aan het bewerken ervan. Bovendien onderhoudt hij relaties met lokale boeren om zijn grote nieuwsgierigheid en ambitie als wijnmakerij te bevredigen.

Grootte naam in Spanje

Javier Rodriguez was jarenlang adviseur bij grote wijndomeinen over de hele wereld tot hij besloot om onder zijn eigen naam te gaan produceren. Nu maakt hij onder de naam Rodriguez y Sanzo wijnen uit verschillende noordelijke wijngebieden zoals: Rias Baixas, Bierzo, Rueda, Toro, Priorat & Rioja. De naam van de bodega komt van de achternamen van Javier en zijn vrouw María. De wijnen worden allen geproduceerd in samenwerking met zijn vrouw maar ook met deskundigen in diverse regio’s, zoals Rioja, Toro, Bierzo, Rueda, Ribera del Duero en Priorat. Hun missie is excellente wijnen te produceren.

Wijngaarden

Ze bezitten 20 hectare oude wijngaarden, de rest wordt verpacht aan vertrouwde wijnboeren. In totaal hebben zij de controle over 130 hectare, verspreid over diverse regio´s. Na de productie worden de wijnen in een centraal magazijn in Medina del Campo, Vallodolid opgeslagen.

Het werk in de wijngaarden is gebaseerd op de methoden van duurzame landbouw. Om deze reden is een groot deel van de wijngaarden biologisch. En werken ze steeds meer in het kader van biologisch en dynamische wijnbouw in nieuw projecten. Ook in de wijnmakerij wordt ecologisch gewerkt.

Beste Wijnmaker 2014

In 2014 werd Bodegas Rodriguez Sanzo erkend als de beste wijnmakerij in Spanje door het gespecialiseerde tijdschrift Vivir el vino. Ook in 2014 werd het opgenomen in de ranglijst van de 100 meest bekroonde wijnmakerijen ter wereld, opgesteld door de World Association of Journalists van het blad Vinos y Licores.

Geselecteerde wijnen

Bodega Rodriguez Sanzo Verdejo

Bodega Rodriguez Sanzo – Verdejo

Bodegas Rodriguez Sanzo Verdejo Bajo Velo

Bodegas Rodriguez Sanzo – Verdejo Bajo Velo