HET WIJNHUIS – PUKLAVEC FAMILY WINES

Jeruzalem Ormož, Slovenië

Genesteld in de prachtige heuvels van de Sloveense Podravje regio is de Puklavec Family Wines al generaties lang een trotse producent. Met zijn ligging op bijna identieke hoogtes en breedtegraden als in respectievelijk Bourgondië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland is het geen wonder dat hun wijnen zo uitzonderlijk zijn als waar ze beroemd om zijn geworden! De hellingen kunnen hier behoorlijk steil zijn, maar dat heeft een onmiskenbaar voordeel. Elke met de hand geoogste druif geeft deze heerlijke wijnen een uniek karakter dat je elders eenvoudigweg niet kunt vinden.

Superieure Wijnbouw

Al bijna een eeuw lang is de erfenis van Puklavec synoniem met superieure wijnbouw. Martin Puklavec droeg bij tot de oprichting van een van ‘s werelds beste wijngebieden en stimuleerde de passie van zijn nakomelingen om zijn visie voort te zetten in de moderne tijd: het produceren van buitengewone wijnen en het delen van mooie herinneringen bij een goed gesprek. Precies zoals hij het gewild zou hebben! In 2009, na tientallen jaren onder coöperatief eigendom, herenigden de vroegere en huidige patriarchen hun familie opnieuw in de voorhoede van deze iconische regio; ze investeerden zwaar in geavanceerde technologie om ervoor te zorgen dat ze alleen wijnjaren van topkwaliteit afleveren die het waard zijn om door toekomstige generaties van te worden genoten.

Met het wijnmakersduo Mitja en Rok worden topwijnen uit hun Single Vineyard “SEVEN NUMBERS” assortiment uitgebracht. Gelegen in een uniek klimaat en een unieke geologie, is het getalenteerde duo gepassioneerd om alleen de allerbeste gastronomische wijnen te maken – zonder excuus om iets minder dan perfectie te produceren! 

De familie Puklavec heeft een geschiedenis van het maken van topwijnen van geselecteerde wijngaarden, waarbij elk wijnjaar wordt getraceerd naar zijn precieze oorsprong. Hun onwrikbare inzet en gedetailleerde kennis van het terroir stellen hen in staat een uitzonderlijk product te creëren dat wijnliefhebbers zijn gaan herkennen als unieke, karaktervolle wijnjaren.

 

Enkele Feiten

 • Het grootste export- en familiebedrijf van Slovenië.
 • Een totaal van 508 ha vruchtdragende wijngaarden.
 • Een derde van de wijngaarden ligt op terrasvormige hellingen
 • Gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 10,9 °C
 • Meer dan 2.000 uren zon per jaar
 • Milieuvriendelijke productie
 • Gemiddelde opbrengst per wijnstok: 2 kg
 • Jaarlijkse productie: 5 miljoen flessen
 • Wijnhuis van het jaar in Slovenië in 2014, 2016, 2018, 2020, 2021, 2022
 • De meest bekroonde Sloveense wijnkelder bij nationale en internationale wedstrijden

De Druiven

Ervaar het rijke terroir en het uitgesproken aromatische karakter van druivenrassen! De regio Ljutomer-Ormož heeft een ideaal koel klimaat voor de productie van frisse witte wijnen, waaronder Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Welschriesling, Traminer en de plaatselijke favoriet Šipon (Furmint). 

Het streven van de Puklavec Family Wines naar kwaliteit boven kwantiteit blijkt uit hun 1.100 hectare grote wijngaard die bekroonde wijnen produceert. Zorgvuldig geplaatst op een hoogte van 200 tot 300 meter op terrasvormige hellingen, wordt elke druif met de hand geplukt met de grootste precisie en aandacht voor detail. Deze toewijding resulteert in enkele van Sloveniës beste exportwijnen over de hele wereld!

Geselecteerde wijnen

Sauvignon Blanc Pinot Grigio | Puklavec

Puklavec – ENA

Pinot Grigio 7 Numbers | Puklavec

Puklavec – Pinot Grigio 7 Numbers