HET WIJNHUIS – WEINGUT AM NIL

Pfalz, Duitsland

Weingut Am Nil is een Duits wijnhuis gelegen in het hart van de wijnstreek Pfalz, ten westen van de Rijn. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Romeinen plantten de eerste wijnstokken in de regio en introduceerden de teelt van wijnstokken in Pfalz. Dit historische erfgoed is nog steeds zichtbaar in de regio, waar veel wijngaarden en wijnhuizen Romeinse namen dragen.

Weingut Am Nil bevindt zich in de gemeenten Kallstadt en Ungstein en bezit wijngaarden op verschillende locaties in de regio. Deze wijngaarden hebben verschillende bodemsoorten die geschikt zijn voor de teelt van verschillende druivensoorten. De Riesling-druif wordt bijvoorbeeld verbouwd op wijngaarden met kalksteen, leisteen en zandsteen bodems. De Pinot Noir-druif groeit daarentegen het best op wijngaarden met kalksteen en leemachtige bodems.

Weingut Am Nil

De Wijnkelder

Weingut Am Nil heeft een historische wijnkelder die dateert uit de 16e eeuw. De wijnkelder is gebouwd in de kelder van een voormalig klooster en is nog steeds in gebruik voor de opslag en rijping van de wijnen van het wijnhuis. De wijnkelder heeft een constante temperatuur en vochtigheidsgraad, wat zorgt voor de ideale omstandigheden voor de rijping van de wijnen.

Wijngaarden

De wijngaarden van Weingut Am Nil zijn gelegen op verschillende hellingen in de regio, met hoogtes variërend van 100 tot 300 meter boven zeeniveau. De locaties hebben verschillende lagen kwaliteit die worden bepaald door de bodemsoorten, de blootstelling aan de zon en de hoogte van de hellingen. De wijnen die afkomstig zijn van de hogere wijngaarden hebben meestal een hogere kwaliteit en een complexere smaak dan de wijnen van de lagere wijngaarden.

Team

Het team van Weingut Am Nil wordt geleid door Till Tempel, een ervaren keldermeester die al jarenlang actief is in de wijnindustrie. Het wijnhuis maakt verschillende wijnen, waaronder Riesling, Pinot Noir, Chardonnay en Gewürztraminer. De wijnen van Weingut Am Nil zijn van hoge kwaliteit en hebben verschillende prijzen gewonnen op internationale wijncompetities.

Geselecteerde wijnen

Weingut Am Wil - Riesling UNGSTEINER HERRENBERG

Am Nil – Riesling Ungesteiner Herrenberg Riesling Trocken

Weingut Am Wil - Purpura

Am Nil – Púrpura Trocken