De masterclasses of wijnproeven zijn geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven of verdieping van kennis zoeken. Op speelse wijze leer je doormiddel van blindproeven 8-10 wijnen te analyseren. Met behulp van een aantal tips & tricks leer je jouw smaakpallet beter kennen.

COVID19 maatregelen vanaf 1 juni 2020.

  • Kleine groepjes per avond 10 á 12 personen 
  • Houden 1,5 meter afstand
  • Iedereen heeft zijn eigen spuugbakje 
  • Wijn-/ en waterglazen staan klaar
  • Desinfectiemiddelen zijn aanwezig
  • En blijven thuis bij verkoudheidsklachten 

Masterclass Italië Piëmonte vs Chianti  

In deze Masterclass neemt sommelier Luc je mee in de wereld van de streek Piemonte & Chianti en zijn wijnen. Dit is een verfijningsslag op de kennis in de SDEN-cursussen. De Masterclass is geschikt voor mensen uit de horeca/detailhandel die de basisbeginselen van het maken van wijn al beheersen. Echter de ervaren particuliere proever is ook van harte welkom en zal na deze les nog meer genieten van een Italiaanse vino.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Piemonte en Chianti krijgen een hoofdrol deze avond
  • De geschiedenis van de Italiaanse wijnmakerij
  • Bekende en onbekende druifrassen met haar eigenschappen
  • Unieke kans om verschillend DOC en DOCG gebieden te proeven
  • Kleine en grote wijnboeren: proeven grootse wijnen
  • Het Italiaanse smaakpallet: strak, ziltig, zwoel, rijp en zoet
  • Italiaanse wijntrends
  • Specifieke wijn-spijs combinaties maken
  • Proeven van min. 10 kwalitatieve sommelier wijnen inclusief de keizer (Barolo) uit Italië
  • Gebruik van professionele proefglazen

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: woensdag 28 oktober 2020
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass kaas en wijn 

Deze Masterclass is geschikt voor iedere wijn en kaasliefhebber die de basisbeginselen wil ervaren voor het combineren van deze twee delicatessen. Zowel medewerkers in de horeca, als de particuliere liefhebbers zijn van harte welkom. Voor deze avond heeft Sommelier Luc samen met Joost van Nijnatten een uitgebreide kaasselectie gemaakt.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe wordt kaas gemaakt
  • Kleur en smaakprofielen van wijn en kaas
  • Hoe stel je een kaasplateau smaken
  • Tips en trucks voor het snijden en bewaren van kaas
  • Hoe versterken de smaken van wijn en kaas elkaar
  • Wijn spijs combinaties maken: wat kan wel, wat kan niet
  • Proeven van een bijzondere collectie internationale kazen met bijbehorende wijnen
  • Gebruik van professionele proefglazen

Sommelier Luc werkt al geruime tijd samen met Joost van Nijnatten. In zijn kaasatelier affineert hij ambachtelijke kazen van boer tot topsterrenzaken in Nederland. Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum 1: maandag 30 november 2020
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Deelnemen aan een masterclass?

Masterclass Champagne

Deze Masterclass is geschikt voor zowel de medewerkers in de horeca als de particuliere liefhebber die echt iets bijzonders willen ervaren. Voor deze avond heeft Sommelier Luc, Jaqueline Smit uitgenodigd in zijn wijnlokaal.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is de geschiedenis van Champagne
  • Hoe wordt Champagne gemaakt
  • Proef de verschillen tussen een Cava, Prosecco en Champagne
  • Unieke kans om jouw champagne te vinden voor de feestdagen
  • Terroire Champagne: proeven van verschillende druivenrassen
  • Proeven van verschillende degorgementen: extra brut, brut nature, brut, demi sec, …
  • Techniek van Champagne: openen, schenken en bewaren
  • Hoe selecteer je Champagnes bij gerechten
  • Gerijpte Champagnes en millesime (vintage) gaan we proeven!
  • Gebruik van professionele proefglazen

Sommelier Luc werkt al geruime tijd samen met Jaqueline Smit. In haar bedrijf Dis Donc werkt zij rechtstreeks met champagnefamilies in Frankrijk en promoot hun kwaliteit in Nederland. Ze levert sterwaardige Champagnes aan de topgastronomie door het land. Geef je snel op voor deze bijzonder avond.

Tijdens deze avond krijg je de unieke kans om jouw Champagne te selecteren voor de feestdagen met super kortingen.

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass kosten: €59,- p.p. inclusief BTW
Datum: Maandag 07 december 2020
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovense Kanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass Spanje Rioja vs Priorat

In deze Masterclass neemt sommelier Luc je mee in de wereld van de Spaanse wijnen. Dit is een verfijningsslag op de kennis in de SDEN-cursussen. De Masterclass is geschikt voor mensen uit de horeca/detailhandel die de basisbeginselen van het maken van wijn al beheersen. Echter de ervaren particuliere proever is ook van harte welkom en zal na deze les nog meer genieten van een Spaanse vino.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • De geschiedenis van de Spaanse wijnmakerij in Rioja en Priorat
  • Onbekende druifrassen met haar eigenschappen
  • Kleine bodega’s met gelimiteerde oplages
  • Het Spaanse smaakpallet: strak, droog, zwoel, rijp en zoet
  • Spaanse wijntrends
  • Specifieke wijn-spijs combinaties maken
  • Proeven van minimaal 8 kwalitatieve sommelier wijnen
  • Unieke wijnen van zeer hoog niveau
  • Rioja vs Priorat en hun terroir invloeden 
  • Gebruik van professionele proefglazen

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass kosten: 49,- p.p. inclusief BTW
Datum: onbekend
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg