De masterclasses of wijnproeven zijn geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven of verdieping van kennis zoeken. Op speelse wijze leer je doormiddel van blindproeven 8-10 wijnen te analyseren. Met behulp van een aantal tips & tricks leer je jouw smaakpallet beter kennen.

Masterclass Italië
Start masterclass: Start definitief
Woensdag 9 oktober 2019 – Tilburg

In deze Masterclass neemt sommelier Luc je mee in de wereld van de streek Piëmonte en zijn wijnen. Dit is een verfijningsslag op de kennis in de SDEN-cursussen. De Masterclass is geschikt voor mensen uit de horeca/detailhandel die de basisbeginselen van het maken van wijn al beheersen. Echter de ervaren particuliere proever is ook van harte welkom en zal na deze les nog meer genieten van een Italiaanse vino.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Piëmont krijgt een hoofdrol deze avond
  • De geschiedenis van de Italiaanse wijnmakerij
  • Bekende en onbekende druifrassen met haar eigenschappen: diverse stijlen Nebbiolo, Barbera, Dolcetta, Arneis, Moscato en nog meer.
  • Unieke kans om verschillend DOC en DOCG gebieden te proeven: Barolo, Barbaresco, Roero maar ook Barbera d’Asti en Nizza Monferrato en meer worden er geproefd.
  • Kleine en grote wijnboeren: proeven grootse wijnen
  • Het Italiaanse smaakpallet: strak, ziltig, zwoel, rijp en zoet
  • Italiaanse wijntrends
  • Specifieke wijn-spijs combinaties maken
  • Proeven van min. 10 kwalitatieve sommelier wijnen inclusief de keizer (Barolo) uit Italië
  • Gebruik van professionele proefglazen

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: woensdag 9 oktober 2019, Start definitief!
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass kaas en wijn met ‘Het Kaasatelier’ 
Start masterclass: Start definitief
Maandag 28 oktober 2019 – Tilburg

Deze Masterclass is geschikt voor iedere wijn en kaasliefhebber die de basisbeginselen wil ervaren voor het combineren van deze twee delicatessen. Zowel medewerkers in de horeca, als de particuliere liefhebbers zijn van harte welkom. Voor deze avond heeft Sommelier Luc, Joost van Nijnatten uitgenodigd in zijn wijnlokaal.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe wordt kaas gemaakt
  • Kleur en smaakprofielen van wijn en kaas
  • Hoe stel je een kaasplateau smaken
  • Tips en trucks voor het snijden en bewaren van kaas
  • Hoe versterken de smaken van wijn en kaas elkaar
  • Wijn spijs combinaties maken: wat kan wel, wat kan niet
  • Proeven van een bijzondere collectie internationale kazen met bijbehorende wijnen
  • Gebruik van professionele proefglazen

Sommelier Luc werkt al geruime tijd samen met Joost van Nijnatten. In zijn kaasatelier affineert hij ambachtelijke kazen van boer tot topsterrenzaken in Nederland. Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: maandag 28 oktober 2019, Start definitief!
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Deelnemen aan een masterclass?

Masterclass Champagne
Start masterclass: Start definitief
Start maandag 09 december – Tilburg

Deze Masterclass is geschikt voor zowel de medewerkers in de horeca als de particuliere liefhebber die echt iets bijzonders willen ervaren. Voor deze avond heeft Sommelier Luc, Jaqueline Smit uitgenodigd in zijn wijnlokaal.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is de geschiedenis van Champagne
  • Hoe wordt champagne gemaakt
  • Proef de verschillen tussen een Cava, Prosecco en Champagne
  • Unieke kans om jouw champagne te vinden voor de feestdagen
  • Terroire champagne: proeven van verschillende druivenrassen
  • Proeven van verschillende degorgementen: extra brut, brut nature, brut, demi sec, …
  • Techniek van Champagne: openen, schenken en bewaren
  • Hoe selecteer je Champagnes bij gerechten
  • Gerijpte Champagnes en millesime (vintage) gaan we proeven!
  • Gebruik van professionele proefglazen

Sommelier Luc werkt al geruime tijd samen met Jaqueline Smit. In haar bedrijf Dis Donc werkt zij rechtstreeks met champagnefamilies in Frankrijk en promoot hun kwaliteit in Nederland. Ze levert sterwaardige Champagnes aan de topgastronomie door het land. Geef je snel op voor deze bijzonder avond.

Tijdens deze avond krijg je de unieke kans om jouw Champagne te selecteren voor de feestdagen met super kortingen.

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass kosten: €59,- p.p. inclusief BTW
Datum: Maandag 09 december 2019, Start Definitief!
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovense Kanaaldijk 145, Tilburg

Masterclass Spanje
Start masterclass: 
Start maandag 23 maart 2020 – Tilburg

In deze Masterclass neemt sommelier Luc je mee in de wereld van de Spaanse wijnen. De dit een verfijningsslag op de kennis in de SDEN-cursussen. De Masterclass is geschikt voor mensen uit de horeca/detailhandel die de basisbeginselen van het maken van wijn al beheersen. Echter de ervaren particuliere proever is ook van harte welkom en zal na deze les nog meer genieten van een Spaanse vino.

Tijdens de Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • De geschiedenis van de Spaanse wijnmakerij
  • Onbekende druifrassen en wijnstreken met haar eigenschappen
  • Kleine bodega’s met gelimiteerde oplages
  • Het Spaanse smaakpallet: strak, droog, zwoel, rijp en zoet
  • Spaanse wijntrends
  • Specifieke wijn-spijs combinaties maken
  • Proeven van 8 kwalitatieve sommelier wijnen: de parels uit Spanje
  • Gebruik van professionele proefglazen

Deze masterclass duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven in het eigen sfeervolle proeflokaal aan de Lovensekanaaldijk 145, Tilburg

Masterclasskosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: maandag 23 maart 2020
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur

Masterclass kosten: €49,- p.p. inclusief BTW
Datum: Maandag 23 maart 2020
Tijden: één avond van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg