HET WIJNHUIS – Quinta do Pessegueiro

Douro – Portugal

Midden in het hart van de Douro Vallei wijnregio, specifiek in Ervedosa do Douro binnen de Cima Corgo sub-regio. Vind je het wijndomein dat geniet van een uitzonderlijke locatie. Op slechts twee uur rijden van Porto! Biedt dit landgoed op een heuvel een schitterend uitzicht op de omringende heuvels. De met rust omgeven uitzicht en stromende rivier overzien de eindeloze terrassen met wijnranken.

Wijndomein

Bij aankomst word je verwelkomd door een majestueuze poort die leidt naar een modern gebouw omringd door een rijke flora van olijfbomen, eucalyptussen en cipressen. Een plek die je uitnodigt om de wonderen van de wijnwereld te verkennen.

Onder leiding van João Nicolau de Almeida en een toegewijd team, benutten ze het rijke terroir van de Upper Douro optimaal. En behouden ze een diversiteit aan druivenrassen. Ze volgen traditionele wijnbouwmethoden gecombineerd met moderne technologie, zoals een 100% gravity kelder, om wijnen van unieke karakter te creëren.

Wijngaarden

Met respect voor de natuur beheren ze hun wijngaarden op een ecologisch verantwoorde manier, richting biologische landbouw. Elke plot wordt zorgvuldig bewerkt, rekening houdend met de specifieke kenmerken zoals de bodemsoort en de helling. Met respect van hun oude wijnstokken zijn een waardevol erfgoed dat ze koesteren voor elke unieke wijn. 

De kelder van Quinta do Pessegueiro, is een waar wonder van technologie. Hun kelder maakt volledig gebruik van natuurlijke zwaartekracht in het vinificatieproces. Hier krijgt elke druivenras de aandacht die het verdient. Men selecteerd speciale houten vaten voor de rijping om zo de complexiteit en het unieke karakter van hun wijnen te waarborgen.

Druivenrassen

Zo is een zeer grote  focussen op inheemse druivenrassen. De perfectie, karakter en eigenschap van elk druivenras moet tot uiting kunnen komen. Deze inheemse druivenrassen hebben zich dan ook aangepast aan het lokale klimaat en de bodem, waardoor hun wijnen een authentieke Douro ervaring bieden.

Het Belang van het Terroir

Bij Quinta do Pessegueiro streven ze elke dag naar een dieper begrip van hun terroir en de unieke kenmerken van de percelen. Met een benadering die respect voor de natuur en duurzaamheid vooropstelt. Deze toewijding weerspiegelt zich in hun uitzonderlijke wijnen die belofte tonen voor een nog schitterender toekomst van grote kwaliteit.

Geselecteerde wijnen

QUINTA DO PESSEGUEIRO PORT WHITE LEVE SECO

Pessegueiro – White Port Leve Seco

QUINTA DO PESSEGUEIRO PORT WHITE

Pessegueiro – White Port

QUINTA DO PESSEGUEIRO PORT LBV

Pessegueiro – LBV Port

QUINTA DO PESSEGUEIRO PORT LBV

Pessegueiro – Vinho Tinto