Wijnoorkonde | SDEN 2

Je bent geslaagd voor je Wijnvignet? Of stap je net in. Wat kan je van ons verwachten tijdens de Wijnoorkonde cursus.

Ontdek de wereld van wijn met de Wijnoorkonde wijncursus in Tilburg. Voor zowel beginnende wijnliefhebbers als beginnende professionals. Leer wijnproeven, wijn kopen en wijn-en-spijscombinaties maken. De cursus bestaat uit 6 lesavonden waarin verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals druiven- en wijnsmaken, wijnbouw, wijnstijlen, wetgeving en natuurlijk ook veel proeven met wijn en spijs.

Voor Wijnliefhebbers

Proeven 40 Wijnen

5 lessen van 3 uur

Laatste les is Wijn en Spijs

Sfeervolle Proeflokaal

Wijncursus Wijnoorkonde Tilburg, Wat Ga Je Leren?

Wijnproeven, wijn kopen en het maken van goede wijn- en spijscombinaties: het zal je na deze cursus makkelijker afgaan. Je leert meer over smaken en kan hierdoor betere keuzes maken. Leer deskundig wijnen proeven en kopen, ontdek nieuwe smaken en krijg een beter begrip van de fijne kneepjes van het proeven en combineren. We zullen je technieken aanreiken om je te helpen verschillende aroma’s en smaken te herkennen, zodat je betere beslissingen kunt nemen bij het selecteren en proeven van wijnen.

 

Eerstvolgende mogelijkheid

Hoe zijn de lessen ingedeeld: Les 1
 • Techniek van het wijnproeven
 • Smaak van de verschillende druivenrassen
 • De druif en zijn omgeving
 • Nieuwe Wereld landen Chili, Argentinië, Californië, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland, Australië (inclusief proeven)
LES 2
 • Hoe wordt wijn gemaakt?
 • Noord-Frankrijk: Alsace, Loire, Bourgogne en Champagne (inclusief proeven)
LES 3
 • Wijnwetgeving
 • Zuid-Frankrijk: Bordeaux, Languedoc-Roussillon en Rhône (inclusief proeven)
LES 4
 • Examen training met blindproeven
 • Omgaan met wijn
 • Duitsland, Oostenrijk, Italië, Hongarije (inclusief proeven)
LES 5
 • Examen training met blindproeven
 • Versterkt
 • Spanje en Portugal (inclusief proeven)
 • Evaluatie
Bonus Les 6
 • Afsluiting met wijn & spijs. Deelnemers worden gevraagd een wijn mee te nemen om deze avond te schenken en te presenteren. De culinaire invulling word aangeboden door ‘Chef’ Luc. Een unieke beleving!

Deze avond staat in het teken van wijn en spijs! Jouw kennis over wijn gaan we toepassen in een avond die de toepassing van wijn en spijs verhelderd. Maar ook vooral in het teken van gezelligheid en een unieke afsluiting van jouw cursus! 

 

Datum, tijd en locatie

Cursusavond: van 19:30 tot 22:15 uur (eerste avond starten we 15 min. eerder)
Cursusmiddag: van 14:30 tot 17:15 uur (eerste avond starten we 15 min. eerder)

Reserveles: De zesde avond of middag is BONUS afsluiting met wijn & spijs.

Cursuslocatie: Lovensekanaaldijk 145, Tilburg
Groepsgrootte: Maximaal 18 deelnemers

Cursusgeld 2023: €355,- p.p.

Waarom Voor Luc Kiezen?

Met de jarenlange ervaring van Luc, biedt deze cursus een uitgebreide kennis van wijn. Het gebruik van gestandaardiseerde SDEN-materiaal vormt de basis, maar de waardevolle toevoeging van Luc’s praktijkervaring maakt de lessen uniek en waardevol. Je leert niet alleen theoretische aspecten, maar ontwikkelt ook praktische vaardigheden zoals wijnproeven en wijn-spijscombinaties. De cursus omvat hoogwaardig lesmateriaal, inclusief aromawiel, proefformulieren en professionele Gabriel proefglazen. 

Sommelier Luc
Wijndocent Luc

Sommelier Luc is een naam die bekendheid geniet in de wereld van wijnkennis en -beleving. Met zijn diepgaande expertise en jarenlange ervaring als sommelier brengt hij een uniek perspectief in zijn lessen. Als erkend wijndocent combineert hij het officiële SDEN-materiaal met zijn eigen waardevolle inzichten en praktijkervaring, waardoor hij zijn cursisten een buitengewoon uitgebreid lespakket kan bieden.

zijn les Style

De lessen van Sommelier Luc zijn zorgvuldig opgebouwd met behulp van het gestandaardiseerde SDEN-materiaal. Hij put uit de rijke bron van kennis die zijn ervaring biedt en integreert dit in zijn lessen. Van de basisprincipes van wijnproeven tot interactief en natuurlijk ook wijn-spijscombinaties, elke les is doordrenkt van relevante informatie. Dit zorgt ervoor dat cursisten een stevige basis krijgen in de wereld van wijn.

De lessen zijn anders!

Wat de lessen van Sommelier Luc echt onderscheidt, is zijn waardevolle toevoeging vanuit zijn werkgebied en jarenlange ervaring als sommelier. Hij heeft de kans gehad om met de beste wijnen te werken en heeft een schat aan kennis opgebouwd over de meest verfijnde smaken, regionale variëteiten en de kunst gastvrijheid op het hoogste niveau. Deze praktijkervaring voegt een onmiskenbaar element van authenticiteit en diepgang toe aan de lessen, waardoor cursisten een uniek beleving krijgen. 

persoonlijke touch

Met de combinatie van het erkend lesmateriaal en de persoonlijke touch van Sommelier Luc kunnen cursisten rekenen op een uitzonderlijk compleet lespakket. Ze krijgen niet alleen de essentiële theoretische kennis, maar ook praktische tips en inzichten die alleen een ervaren sommelier kan bieden. Bovendien maakt Luc gebruik van de beste wijnen om de leerervaring nog waardevoller te maken. Dit stelt cursisten in staat om een diepgaand begrip van wijn te ontwikkelen en zich te onderscheiden in hun eigen ontwikkeling.

Wijnoorkonde cursus SDEN 2

Wijncursus Wijnoorkonde

Cursusboek ik weet meer van wijn SDEN-2

Cursusboek – Ik Weet Meer Van Wijn

Gratis Levering

Bestelling vanaf €150,-

14 dagen retour

100% Smaakgarantie

Veilig betalen

100% Veilig met Mollie

Sommelier Servies

100% Wijnkennis