HET WIJNHUIS – MARIE CASANOVAS

Spanje | Penedès

Bij het betreden van de wereld van Cava in Penedès, Spanje, is het onmogelijk om de naam Maria Casanovas te negeren. Want dit familiebedrijf, opgericht in 1984, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot generaties geleden. Door middel van toewijding, vakmanschap en een diepe passie voor ava, hebben ze een indrukwekkende reputatie opgebouwd.

Weingut Am Nil

De natuur en eigenschappen 

Het Wijnhuis Maria Casanovas bevindt zich in het hart van de Penedès regio, een gebied dat bekend staat om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat voor wijnbouw. Hun wijngaarden strekken zich uit over glooiende heuvels en worden omringd door de majestueuze bergen van Montserrat.

Door deze unieke locatie biedt dit de ideale omstandigheid voor de teelt van druivensoorten zoals Penedès, Xarel·lo, Macabeu & Parellada. Die centraal staan in de productie van de wijnen van Maria Casanovas. De druiven worden met zorg en precisie geoogst, waarbij alleen de beste en rijpste vruchten worden geselecteerd om de superieure kwaliteit te waarborgen.

De cava’s van Maria Casanovas worden gekenmerkt door hun uitgesproken karakter en smaakprofielen. Van de elegante en verfijnde rosé cava tot de frisse en levendige witte cava. Elke fles weerspiegelt het unieke terroir en vakmanschap van het wijnhuis. De wijnen van het Wijnhuis Maria Casanovas zijn daarom ook erg geliefd bij wijnkenners en worden regelmatig bekroond met prestigieuze prijzen.

Filosofie 

Bij Maria Casanovas geloven ze in het behoud van de traditionele wijnbereidingsmethoden, gecombineerd met innovatie en passie voor het vak. Zo werken ze duurzaamheid en met respect voor het milieu, en minimale impact op de natuurlijke omgeving.

Elke cava van Maria Casanovas is het resultaat van hard werken, toewijding en een voortdurende zoektocht naar perfectie. Ze hechten veel waarde aan het behoud van de unieke eigenschappen van elke druivensoort. Zuiverheid van de druiven is de essentie om tot smaakvolle cava’s te komen.

Het Ambacht van Excellentie

Bij Maria Casanovas wordt hun traditionele methode van vinificatie in ere gehouden. Waarbij vakmanschap en ervaring samenkomen om wijnen van uitmuntende kwaliteit te produceren. Met behulp van eeuwenoude technieken en zorgvuldig geselecteerde druiven, creëert het wijnhuis authentieke en karaktervolle cava.

 

Selectie van druiven voor de cava

Bij de vinificatie van cava volgens de traditionele methode en streeft Maria Casanovas naar perfectie in elke fles cava. Hiervoor maken ze gebruik van specifieke druivensoorten die goed gedijen in de Penedès regio en de gewenste eigenschappen bezitten om de smaakprofielen te creëren waar het wijnhuis bekend om staat.

Maria Casanovas maakt gebruik van de traditionele Cava blend van de druivensoorten Xarel·lo, Macabeu en Parellada. Deze druiven staan bekend om hun bijdrage aan de productie van hoogwaardige cava.

Ontdek de cava bij Maria Casanovas en laat je betoveren door de verfijning en elegantie van hun mousserende wijnen.

Geselecteerde wijnen

Maria Casanova Brut de Brut

Maria Casanovas – Brut de Brut

Maria Casanova - Cava Glac Blanc

Maria Casanovas – Glac Brut Nature