HET WIJNHUIS – Marziano Abbona

Piëmonte – Italië

Genesteld in de wonderschone regio van Piëmonte, Italië, vinden we het historische wijnhuis Abbona. Met een geschiedenis die generaties terug gaat, heeft dit wijnhuis een reputatie opgebouwd die synoniem staat voor kwaliteit, traditie en innovatie. Laat je meenemen op een reis langs het pad dat Abbona bewandeld heeft, een pad dat gekenmerkt wordt door passie, hard werk en een oneindige liefde voor wijn.

Geschiedenis

Het verhaal van Domaine Bourillon Dorléans begint in 1921. Gaston Dorléans kocht een wijngaard en legde de basis voor dit fantastische wijnhuis. Nu, bijna een eeuw later, maakt de familie Dorléans nog steeds wijn met dezelfde passie en toewijding. Ze staan bekend om hun prachtige Vouvray-wijnen, gemaakt van de chenin blanc druif.

Ligging en locatie

Het wijnhuis ligt in de Loire, één van de meest beroemde wijnstreken van Frankrijk. Vouvray staat bekend om haar kalksteenbodems die een uniek karakter geven aan de wijnen. De wijngaarden liggen op de enigszins glooiende heuvels in de nabijheid van de rivier de Loire. De zuidelijke ligging en het relatief warme microklimaat van de regio zorgen voor ideale omstandigheden voor de groei van de chenin blanc druif.

De Geboorte van Cinerino

Met de jaren ’90 kwam een tijd van experimenten en vernieuwing. Het wijnhuis creëerde iets werkelijk unieks, de Cinerino Langho DOC Bianco. Dit meesterwerk, dat volledig gemaakt is van Viognier druiven, stond aan de top van vele wijnlijsten en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste witte wijnen uit de regio. Het succes van Cinerino is het perfecte bewijs van het voortdurende streven van Abbona naar innovatie en excellentie.

Een Samensmelting van Oud en Nieuw

Naarmate het wijnhuis zich uitbreidde, zag Abbona de noodzaak om moderne technologieën en methoden te integreren, zonder de traditionele wijnbereidingstechnieken die hen groot gemaakt hebben, uit het oog te verliezen. Het resultaat is een ongeëvenaarde reeks wijnen die traditie en moderniteit samenbrengen, een samenspel van oude en nieuwe werelden.

De Grond die Het Allemaal Mogelijk Maakt

De wijngaarden van Abbona zijn niets minder dan spectaculair. Gelegen in een van de meest begeerde wijnregio’s ter wereld, geniet Abbona van een uniek microklimaat en een bodemsamenstelling die ideaal is voor de teelt van enkele van de meest gewaardeerde druivenrassen ter wereld. Met aandacht voor duurzaamheid en respect voor de natuur, behandelen ze de aarde met de grootst mogelijke zorg, wat resulteert in druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

Kunst en Wetenschap Samengebracht

Bij Abbona geloven ze in de harmonie van kunst en wetenschap. In de kelder vindt de magie plaats, waar traditionele technieken zoals handmatige oogst en spontane fermentatie hand in hand gaan met moderne innovaties. Het wijnhuis maakt gebruik van een combinatie van Franse eiken vaten en traditionele Slavonische vaten, wat een rijke complexiteit en diepte aan hun wijnen geeft.

Geselecteerde wijnen

Marziano Abbona - Cinerino Viognier

Marziano Abbona – Cinerino Viognier

Marziano Abbona - Nebbiolo d'Alba

Marziano Abbona – Nebbiolo d’Alba Bricco Barone